Sun Sooley je nedvomno eden prepoznavnejših afriških reggae glasbenikov, ki živijo v Evropi. Svojo kariero je začel leta 1995 v rodnem Senegalu, kjer je hitro postal popularen in uspešno prodajan član kolektiva Jant Bi. Prvi solo album je posnel leta 2003 z naslovom "Siratkal Moustegim", ki mu je tudi prinesel prve izpostavitve v Evropi. Vendar je šele leta 2010 dosegel večjo prepoznavnost v Evropi skupaj z albumom "One Day inna Babylon", ki ga je produciral v Italiji.

Skozi svojo kariero je nastopal na veliko festivalskih odrih širom Evrope, kot na primer Rototom Sunsplash v Španiji (z Alpha Blondy), Garance v Franciji, Overjam v Sloveniji, kot tudi na neštetih dogodkih po Italiji (Positive River, Fara Rock, Somenfest ...) Nemčiji, Belgiji, Nizozemski, Avstriji, Franciji ... Vrnil se je tudi na rodni kontinent, Afriko in nastopil v Senegalu, Gambiji and Djibouti. Sun Sooley je mednarodni ambasador senegalske reggae glasbe, ki poje svoje pesmi v angleščini, francoščini in rodnem jeziku wolof. 

Pred kratkim je izdal novo pesem "Only Good Vibes", ki napoveduje prihajajoči album "Rise And Shine", ki izide v teh dneh.

 

 

Po albumih "Siratikal Moustaqim" (2003) in "One day inna Babylon" je "Rise And Shine" 3. solo projekt glasbenika. Na njemu najdemo 12. pesmi. Med drugim najbolj iztopajo akustična "Lonely Days", ki je posvečena njegovi mami, "Can't Judge o nepravicah in "Rise Again s katero se zahvaljuje za življenje. Na albumu gostuje tudi Meta Dia iz skupine Meta and the Cornerstones, na pesmi "Treez and Beez".  

 

1 - Only Good Vibes
2 - Ghetto Life
3 - International
4 - Treez And Beez
5 - Afreekan Rise Up
6 - Can't Judge Me
7 - Jah Is Love
8 - Rise Again
9 - One God
10 - African Rebel
11 - Wanna Know Me
12 - Lonely Days

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Press: Run it Agency Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.