Katrin.

 

"All our songs were inspired by the over sight of how the youth dem lost their way in the jungle of capitalism, slaying dem brothers and sisters without any hesitation. That brutality comes from the mindset of our so-called leaders. Especially the title track, Take It, which sums up the world's concept, putting money before life, not of Jahjah, the almighty God, Rastafari".

 

 

Black Roots so na sceni že zelo dolgo, natančneje od 1979. Do 1990 so izdali več albumov in imeli turneje po Združenem kraljestvu in Evropi, bili so roots reggae glas ljudi, ki je od nekdaj glasno govoril proti krivicam in alienaciji. Kljub dolgi pavzi, ki so si jo vzeli po začetku svoje kariere, jih je v 2004 obudila založba Makasound, kar je ponovno zagnalo njihovo glasbeno pot. Po več kot dvajsetih letih so v 2012 izdali prvi original studijski album, On the Ground, temu pa sta sledila še dva, Ghetto Feel (2014) in Son of Man (2016).

 

 

Nov album je izšel v začetku meseca pod lastno založbo benda Nubian Records v sodelovanju s francosko neodvisno Khanti Records. Še vedno so kritični do socialnega in političnega dogajanja in lahko bi rekli da si primernejšega časa ne bi mogli izbrati, saj je moderno suženjstvo še kako resnično in najšibkejše se še vedno odriva na rob. Tema h kateri se vračajo je tudi Afrika.
Vsekakor nadaljujejo s stilom, zaradi katerega so prepoznavni in sporočilom, ki jih vodi že od začetka.

 

 

Skratka, harmonični vokali in melodični roots reggae ritmi, ob katerih se vsakemu zapleše. Spodaj nekaj izbranih, če jih še niste slišali.