Na predlog Jamajke je UNESCO dodal reggae glasbo na seznam kulturne dediščine.

 

 

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) je dodal reggae glasbo na seznam kulturnih institucij vrednih zaščite in ohranjanja kulture. 

Vsako leto UNESCO doda na svoj seznam (originalno Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity) kakšno izmed kultur in letos so se jamajški predstavniki odločili prijaviti reggae glasbo. Namera jim je uspela in reggae glasba se je tako pridružila več kot 300 kulturnim tradicijam, med drugim vietnamskemu "xoan" petju, španski šoli jahanja na Dunaju, českim lutkam in mnogim drugim stvarem na seznamu.

 

 

 

V izjavi na njihovi spletni strani je o UNESCO o reggae glasbi napisal, da je njegov prispevek k mednarodni razpravi o vprašanjih nepravičnosti, upora, ljubezni in človečnosti poudarja dinamiko elementa kot hkrati cerebralno, družbeno-politično, čutno in duhovno zavest. Temeljne družbene funkcije glasbe - kot sredstvo za socialne pripombe, katarzično prakso in sredstvo hvaležnosti za Boga - se niso spremenile in glasba še vedno deluje kot glas za vse. "