Izšel je prvi hrvaški "Riddim EP" - "Bun Dem" Riddim w/ Queen Omega, Anja G & Tenna Star - za AmpliFyah Music

 

 

Amlifyah Music prinaša glasbeno osvežitev v obliki "Bun Dem" Riddim EP, ki označuje sodelovanje z legendarno reggae vokalistko iz Trinidad in Tobaga, Queen Omega! Queen Omega se predstavlja z izjemno vokalno močjo na "Fyah Burning" pesmi. DR. Obi se je odločil končati leto 2018 z "Bun Dem" riddimom, kjer lahko slišite  Queen Omega in dve hrvaški reggae vokalistki - Anju G ("Bun Dem") in Tennu Star od One Dread ("Liberation"). Hrvaški producent drum'n'bass glasbe Filip Motovunski je bil odgovoren za masterizacijo te izdaje, za dizajn pa je poskrbel genetik Dub, ki je tudi producent, ampak v bolj dub vodah.

 

Queen Omega prihaja iz San Fernanda v Trinidadu. H glasbi jo je spodbudila njena mati, kot dekle pa je začela tekmovati v raznih talentskih predstavah. Konec leta 2000 se je srečala s Mickey D's producentom, ki jo je odpeljal v London, posledica česar je prvenec "Queen Omega". Sledilo je še nekaj hit singlov in še en album z naslovom "Pure Love". V začetku leta 2004 je Jet Star izdal "Away From Babylon", tretji in najuspešnejši album Queen Omege. S tremi albumi in zelo cenjenimi izvedbami v živo je Queen Omega odprla pot prihajajočim roots reggae ženskim vokalom.

 

Anja G je mlada in prihajajoča pevka iz Zagreba, ki je leta 2017 izdala svoj prvi singel "The Meaning" z Dr. Obijem. Leta 2017/18 je nastopila na najpomembnejših reggae in dub dogodkih na Hrvaškem in regiji (Seasplash Festival, Dub Lab (Slovenija), Love & Rage (Italija) in mnogi lokalni klubski večeri v Zagrebu) Njen prvi uradni EP z dvema pesmima ("Bang! Bang!" In "Raggamuffin"), je izšel na Amplifyah Music, kot tudi "Remixed" izdaja omenjenega singla. Za Woodland Records, pa predkratkim 7-palčni vinil, za japonskega producenta Dub Kazmana, ki je z Anjo G posnel vokalno verzijo z imenom "Wrong System".

 

Tenna STAR je začela peti že kot otrok. Po končani glasbeni šoli jo je pot odpeljala v punk vode, a je kmalu odkrila ljubezen do reggae glasbe in začela je peti v skupini One Dread, v kateri še vedno deluje. Z žensko vokalno sekcijo istega benda, bolj znano kot TNT vocal forces, sodeluje z kar nekaj glasbeniki v akustičnih projektih. Od leta 2016 do oktobra 2018 je pela tudi z Brain Holidays - pioniri roots reggae glasbe na Hrvaškem. Za njo so številni koncerti na Hrvaškem in v sosednjih državah, z avtorsko glasbo pa je začela šele nedavno kot tudi del skupine One Dread in tudi samostojno.

 

 

Label: AmpliFyah Music  
Style: Reggae 
AM#003
Soundcloud: https://bit.ly/2zWEd4c
Bandcamp: https://bit.ly/2OKIYDg
Digital release: 15th November 2018.

 01. Anja G "Bun Dem" (3.06) 
02. Queen Omega "Fyah Burning" (3.09)
03. Tenna Star "Liberation" (3.07)
  04. DR.obi "Dub Dem" (3.18)