Rok Železnik - Željo

 


Iz eksotičnega Trinidada in Tobaga prihaja Verse iTal, glasbenik, na katerega so v otroštvu vplivali mnogi glasbeniki – lokalna calypso legenda Lord Kitchener, kralj popa Michael Jackson in dancehall ikona Buju Banton. Selitev v Philadelphio na začetku tisočletja pa ga je izpostavila še vplivom hip-hopa. Tam je med drugim našel tudi svoj bit – Rastafari.

 

 

 

 

Po petih letih v ZDA se je Verse vrnil domovino z glasbo v svojem srcu. Med delom kot učitelj matematike je izkoristil svoj prosti čas, da je izpopolnil svojo obrt s pomočjo producentov, prijateljev in glasbenikov, ki so videli potencial v mladem umetniku. V tem času je našel svoj značilen singjay zvok in izdal pesmi »BluePrint«, »Pon D Hillside« in večni hit »Spring Water«.

 

 


Po zelo uspešni izdaji hita »Never Hurt«, ki ga je producirala nemška založniška hiša Culture Rock Records se je leta 2013 preselil na Nizozemsko, kjer je razvijal svojo glasbeno in profesionalno žilico. Leto kasneje je zmagal na natečaju Benelux Reggae 2014 in tako se mu je odprla pot do številnih odrov in prizorišč, med drugim je nastopil na velikih festivalih Reggae Geel in Smile Festival. Naslednje leto je s pomočjo založbe Culture Rock izdal EP »Truth And Substance«, kjer je poudaril svojo artistično vsestranskost, album pa je obenem služil kot klic k pravičnosti, ki ga najbolje povzame nalezljiva himna »Want No Part«.

 

 

 


Nov album izide 16. novembra pri Suns of Dub založbi, ki jo vodi Ras Jammy, 


Prednaročilo albuma je mogoče pri i-Tunes:
https://itunes.apple.com/us/album/100-roots/1439652144