Rok Železnik - Željo

 

Onetox se vračajo na sceno, in sicer z novim singlom »Early Morning«

 

 


Po dolgem premoru od ustvarjanja glasbe so svetovno znani otoški reggae bend Onetox iz Salomonovih Otokov pripravljeni na povratek na glasbeno sceno z izidom svojega najnovejšega singla »Early Morning«, ki naznanja tudi visoko pričakovan album.
O skupini Onetox


Onetox so večkrat nagrajeni reggae bend iz Salomonovih Otokov in pionirji Salomonskega reggae žanra. Cenjene legende otoške reggae glasbe so prva skupina iz južnih Pacifiških otokov, ki uživa mednarodno slavo saj so prvi otočani, ki sem jim je uspelo prebiti na mednarodno glasbeno sceno.

 

 


Skupina je prvič v glasbeni duh časa stopila leta 2008 z inovativnim viralnim hitom »Ramunaknji«, ki je kot nevihta zavzel Pacifik in postal številka 1 na glasbenih lestvicah v mnogih državah. Skozi leta je skupina izdala več uspešnih albumov in producirala več hit singlov, kot so »Everything«, »No Solou« in »High Grade«. Le-ti so na YouTubu skupno pridobili več kot 15 milijonov ogledov, prejeli več glasbenih nagrad na obočju Pacifika, Francije in nazadnje tudi Papue Nove Gvineje. Poleg tega so Onetox nastopali v razprodanih dvoranah v Melaneziji, Polineziji, Mikroneziji in Aziji. 


Nedavno je bila ena izmed njihovih pesmi izbrana kot uvodna špica popularne potovalne oddaje »SV Delos« (US Travel Show). Oddajo je gledalo več kot 90 milijonov ljudi na YouTubu in tako je glasbeno skupino spoznalo veliko novih oboževalcev iz celega sveta.


»Early Morning« je pop reggae skladba prevzeta z otoškim soncem in signalizira nov stil in smer za bend, obenem pa ohranja ortodoksni Onetox sound. Skladbo so producirali Shefram Sound Productions v njej pa se predstavi nov ženski talen I'lle iz Papue Nove Gvineje.

 


Pesem je na voljo na spletu od petka, 26. oktobra in je na razpolago za prenos ali predvajanje na vseh večjih glasbenih platformah.