40 let glasbe in legende, ki se starajo kot dobro rdeče vino! Koncert skupine UB40!

Ko smo izvedeli, da v Rovinj in tam že tradicionalno Rovinjsko noč prihaja skupina UB40, ni bilo kaj dosti dileme. "Bi šli pogledat?", "ITAK, gremo!" 

 

Čeprav je vse napovedovalo in kazalo na dež ter nevihte naju to z Juretom ni ustavilo. Okoli sedme zvečer sva se usedla v avto in se odpeljala iz Ljubljane proti obalnemu mestu na Hrvaškem, v Rovinj. Celo pot so naju spremljali temni oblaki ter strele, ki so osvetljevale nebo in bolj, ko sva pogledovala proti nebu in "googlala", kakšno bo vreme, bolj je kazalo na to, da bova v Rovinj prispela v največjem nalivu! In malo pred prihodom sva res naletela na močan dež, vse pa se je umirilo v istem trenutku, ko sva našla parkirni prostor. Kot naročeno!

 

 

Pred samim koncertom smo se dobili še s polovico ekipe, ki sestavlja PulaP Reggae Station, hitro spili pijačo v lokalu in se odpravili proti glavnemu trgu, kjer nas je pred koncertom razveselil še res imeniten ognjemet, ki so ga pripravili organizatorji za obiskovalce Rovinjske noči. Če je do takrat še malce deževalo, pa je dež prenehal padati prav do prihoda skupine UB40!

 

 

Le malo kdo ne pozna skupine UB40! Skupina, ki od leta 2013 nastopa pod imenom UB40 featuring Ali, Astro & Mickey je angleška pop reggae skupina, ki prav letos praznuje 40 let uspešne kariere, to pa praznujejo s svetovno turnejo z naslovom “A Real Labour Of Love – 40th Anniversary Tour”. Trije originalni člani skupine pevec Ali, MC Astro in klaviaturist Mickey so s podporo osemčlanske spremljevalne reggae skupine vsem nam pripravili res nepozaben koncert. Pod odrom je bilo staro in mlado, vse možne generacije so čakale na koncert in skoraj vsi so celoten koncert spremljali v pozibavanju na takte glasbe. Ljudi ni bilo malo, saj je bil skoraj celoten trg nabit z oboževalci in če si želel koncert videti od blizu, si se moral kar strateško prebijati mimo gneče do odra.

 

 

Skupina, ki je prav letos izdala nov album, oboževalcem ni ostala dolžna! Slišali smo lahko vse starejše hite in seveda tudi nekaj pesmi iz najnovejše plošče, med drugimi seveda tudi glavni singel z naslovom "She Loves Me Now", celoten album pa je skupino v prvem tednu izdaje uvrstil na drugo mesto najbolj prodajanih albumov v Veliki Britaniji! V repertoar so dodali tu pa tam še kakšno priredbo drugih legend, kot je Dennis Brown in njegova pesem "Silhouettes", med glavnim koncertnim delom pa je množico najbolj navdušil seveda "Kingston Town", "Can't Help Falling in Love" in pa "Cherry Oh Baby", kjer smo vsi, skupaj s skupino prepevali refren! Koncert se je začel petnajst minut čez enajsto in trajal dobro uro in pol, ko so prvič zapustili oder, množica pa je seveda zahtevala še!

 

 

Najprej se je na oder vrnil bobnar spremljevalne skupine in vse navdušil z odličnim solističnim nastopom, za njim pa so se na oder vrnili še drugi in koncert se je nadaljeval! Ko so se iz zvočnikov zaslišale prve note pesmi "Red Red Wine" je bilo malo ljudi, ki so lahko vse skupaj spremljali, ne da bi poplesavali na takte in glasno prepevali. Vsega skupaj smo lahko poslušali in uživali v njihovi glasbi skoraj dobre dve uri. Nasmehi na obrazih vseh obiskovalcev Rovinjske noči po končanem nastopu pa mi je dal vedeti, da ni bilo slehernega, ki bi si mislil, da je skupina z leti izgubila svoj čar! Ravno nasprotno. Fantje se starajo kot dobro vino! Bolj stari, bolj dobri! Izvrstno izpeljan koncert, odlično vzdušje in atmosfera na odru ter res pristen iz srca odigran nastop legend, ki ga lahko na koncu strnem v eno besedo!

 

Fenomenalno!