Znana je celotna lista nastopajočih za letošnjo 7. edicijo največjega reggae festivala pri nas, OVERJAM 2018!

 

 

Ky Many MarleyOverjam 2017

Overjam Reggae International Festival nas vsako leto razveseljuje z ritmi reggae glasbe, v eni izmed najlepših dolin v naši državi. Letošnjo že sedmo edicijo so organizatorji prestavili na začetek festivalskega dogajanja v Tolminu. Tako bomo reggae ljubitelji svoje domače "festivalske počitnice" letos imeli že med 10. in 15. julijem. Samo prizorišče se bo za obiskovalce odprlo že 8. julija, a za zgodnji prihod boste morali odšteti dodatnih 20 evrov. Festivalski program bodo v torek, 10. 7., in v sredo, 11. 7., na Sotočju prevzeli sound systemi in selektorji, festival pa bo v polnem pogonu od četrtka, 12. 7. do sobote, 14.7. Poleg glasbenega dogajanja organizatorji pripravljajo tudi več delavnic z animacijsko-ustvarjalnim programom, kot je OVERJAM4KIDZ ali pa izobraževalni program OVERJAM UNIVERZA. Delavnica Overjam4Kidz bo najmlajše zabavala med 10. in 14. 7. od 11.00 do 16.00 ure, ostale delavnice pa bodo na sporedu v jutranjem času na festivalski plaži. Med drugimi tudi plesna delavnica, ki jo bosta vodili naša koreografinja in plesalka SHEE ter RYAH iz Italije. Izobraževalni program Overjam Univerze, bo letos prevzel Mr. David Katz, reggae novinar iz Velike Britanije, tam pa bomo lahko poslušali in se kaj novega naučili od Gulia Frausina iz Mellow Mood, britanskega glasbenika Macka B-ja ali pa ženskih glasbenic Italee, Nadirah ter Michelle iz Northern Lights. 

Overjam 2017 obiskovalci 3

V Tolmin letos prihaja več kot 50 nastopajočih!

Prvič bomo lahko pri nas videli še enega od Bobovih sinov, dobitnika številnih Grammy nagrad, to je ZIGGY MARLEY! Ta k nam prihaja po sveže izdanem albumu "Rebellion Rises" in bo na glavnem odru nastopal v četrtek, 12. 7. 2018.

ZIGGY MARLEY PHOTOCREDIT GREGORY BOJORQUEZ

"Upor se začne v umu, z melodijo in z glasbo. Mi smo njegov vzvod. Upor je zavest. In ta zavest se danes širi, zavedamo se je in z njo rastemo!" - Ziggy Marley

OJ 2018 FB 1800x1200

Poleg slavnega Ziggy Marleyja pa v Tolmin prihajajo še PROTOJE, ki je danes eden vidnejših predstavnikov današnje reggae glasbe pa britanski velikan MACKA B s svojim Roots Ragga Bandom, italijanska skupina MELLOW MOOD, ki navdušuje z mešanico roots reggae, rocksteady ter tribal clubbing glasbe, družinska reggae zasedba NEW KINGSTON, dubstep producent ALPHA STEPPA, pa ISRAEL VOICE s katerim je pesem posnel tudi TADIMAN in si lahko obetamo, da jo bomo tam tudi slišali v živo. Tam bo tudi domača reggae skupina SITI HLAPCI! Poleg njih prihaja k nam še dobro poznana Hrvaška roots reggae avtorska skupina BRAIN HOLIDAYS pa ITALEE in NADIRAH, ki sta že lansko leto navduševali publiko po celi Sloveniji, EARTH BEAT MOVEMENTJAHMESSENJAHSHANTI POWABOOMCHILOMAWA FALL aka SISTA AWABENNY PAGECOXSON SOUNDCHARLIE PO.B.F.SELECTA IRAYNORTHERN LIGHTSWARRIOR CHARGE SOUND SYSTEM, ki bo skrbel za močnejše dub ritme na celem festivalu! Listo nastopajočih so zaključili z zadnjimi najavljenimi, ki so FLECKDIGITRON ter R.ESISTENCE IN DUB. No, seveda pa lahko tam pričakujete še marsikaj in marsikoga drugega!

13. Siti Hlapci

Seveda v Tolminu brez domačih izvajalcev ne gre. Poleg zgoraj omenjenih, bodo domače barve zastopali še dancehall selektor DJ VERSO, član ekipe LjubljanJah Vibes, LIONSHINE, domačini TMINTAFARI SOUND, ljubljanski THE WILD CITIZEN, na glavnem odru bo vajeti v svoje roke vzel RAS LEVI, na obalnem pa ZIGGI MASTAH - DUBTAFARI SOUND. Tisti, ki se bodo odločili in prišli na festival dan pred uradnim začetkom, bodo lahko na odru videli še obalne FREEDOM FIGHTERS, TOTAL DESTRUCTION in JAHKLINA. Celoten spored nastopajočih po posameznih dnevih pa si poglejte spodaj!

timetablev4 1

No, poleg tega, da se je festival prestavil v mesec julij, je letos na Overjam Festivalu še nekaj novosti! S festivalsko karto boste lahko brezplačno polnili telefone, nič ne bo treba plačati za topel tuš in "človeški WC", brezplačno boste v "safe deposit box" shranjevali stvari, ne bo treba plačati akontacije za plačilno kartico, dobili pa boste tudi čepke za ušesa. Za festivalsko vstopnico, ki vsebuje tudi kampiranje in zgoraj naštete ugodnosti, boste odšteli 120 eur (+ provizija), na voljo pa so tudi dnevne vstopnice od 20 do 29 eur (+ provizija). Vstopnice za Overjam Festival so na voljo preko spletne trgovine MH SHOP ter EVENTIM. Na reggae zabavo sredi narave, na sotočju smaragdne Soče in Tolminke, na eno najlepših alpskih plaž pri nas Overjam vabi vse ljubitelje reggae glasbe. Da boste tam uživali, ni dvoma! Dobra reggae glasba, svetovni glasbeniki, idilična narava, pester ob-festivalski program in nasmejani ljudje! Vse kar morate še storiti, je spakirati šotor, kopalke in brisačo, če še niste seveda kupiti karto in se podati na prave reggae počitnice! Lanskoletno dogajanje si lahko pogledate v uradnem "aftermovie" filmu.

Več informacij o festivalu in dogajanju tam pa si poglejte na uradni spletni strani:

OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL