zap pow 2018

 

Oživljanje skupin in ponovna združevanja so po navadi izgovori obupanih glasbenikov, da podoživijo staro slavo in zaslužijo kaj denarja. Tipična zgodba, ki pa ne velja za ZAP POW. Inkarnacija skupine leta 2016 je bila vse prej kot to. Prvotni člani Dwight Pinkney, OD, Glen DaCosta, Richard Johnson in Leebert Gibby Morrison so se združili skupaj z "all-star" ekipo mladih talentiranih glasbenikov. Geoffrey Star na mikrofonu, Everol Wray na trobenti, Fiona Forrest, kot "back" vokalistka in Arnaldo Bolt na bobnih, nadaljujejo pot ene najbolj relevantnih in pomembnih skupin v reggae zgodovini.

 

 

 

ZAP-POW - Again služi kot opozorilo starejšim ljubiteljem skupine, kakšno moč je imela skupina, kot tudi novim generacijam, da je reggae še kako relevanten in mogočen. Album vsebuje 8 novih avtorskih pesmi, ki jih je "zmiksal" z Grammyem nagrajeni Christopher Daley - "Quiet Giant" in tudi 7 standardnih posnetkov iz zlate ere skupine. Poznavalci in ljubitelji boste navdušeni nad instrumentalno steppers klasiko " Sweet Loving Love", Pinkney-evo reggae klasiko "How Could I Live" in svetovnega hita "This is Reggae Music" ter drugih. Ena od glavnih prednosti ZAP-POW-a ostaja navdušenje in energija skupine kar je sijajno opazno v Pinkney-ovem kitarskem delu, Gibbyjevem bas in kitarskem prispevku, odličnem solistu DaCosta in brezhibnih aranžmajev, ki poplesujejo po različnih reggea žanrih.

 

"The album is a masterfully crafted piece of work. The balance of stunning new tracks and wise selection of a brimming catalogue scores on all levels"
- Robert Heilman, Reggae-Vibes.com