Predstavljamo vam glasbenika iz Jamajke in njegovo novo pesem z naslovom

"Can't Cut Wi Vibes"

 Bryan Art bw

Bryan Joseph Grant se je rodil na Jamajki, natančneje v predelu imenovanem Murray Mount, ki se nahaja v okrožju Saint Ann Parish. Ta je le nekaj kilometrov oddaljen od slavnega predela Nine Mile, kjer je bil rojen veliki Bob Marley. Bryan je najmlajši od dvanajstih otrok v družini, večina njih pa se je tako ali drugače ljubiteljsko kot tudi profesionalno ukvarjala z glasbo. Prve korake v glasbi mu je pokazala njegova mama, ki ga je prva učila igrati kitaro, a za njegovo veliko ljubezen do glasbe je kriv njegov brat Ray, ki je bil glasbenik in vokalist, Bryan pa je strast do ustvarjanja glasbe razvil med spremljanjem starejšega brata ko je ta snemal svoje pesmi. V poznih osemdesetih se preseli v Kingston, kjer prebiva še danes in se sredi devetdesetih vpiše v šolo Edna Manley College of Visual and Performing Arts. Tam ga opazi George Miller ali Fyah George, vodja legendarne glasbene skupine Fire House Crew, ki ga povabi na mesto glavnega kitarista. S skupino je nato nudil podporo glasbenikom, kot so Luciano, Sizzla ter Mikey General. Nekaj let kasneje postane soustanovitelj ter vodja skupine Grass Roots Band in na turneji spremlja glasbenika po imenu Bushman, občasno pa nadomesti tudi kitarista na turnejah skupine Black Uhuru.

Bryan art 1

Svoj prvi samostojni album posname leta 2010, ki nosi naslov "20Ten", tri leta kasneje pa izide njegov drugi z naslovom "Bryan Art". Poleg albumov in tudi dveh EP-jev je med leti 2001 ter 2009 pod imenom Brah Yhan ter Brahyhan Art posnel veliko pesmi, ki so bile izdane le na vinilnih ploščah, kasneje pa se preusmeri na digitalno distribucijo. Poznan je po hitih, kot sta "Get It" in "Rock and Come In" v svojo glasbo pa meša reggae, roots, dancehall, lovers rock ter sorodne žanre.

Leta 2002 je bil izbran tudi za najboljšega novega glasbenika tistega leta ali "Best New Artist in the year 2002" s strani oddaje Entertainment Report, televizijske hiše Television Jamaica. Danes je Bryan Art pisatelj glasbe, producent, glasbenik, vokalist, kitarist, pojavi pa se tudi v kakšnem filmu.

Tudi danes pa Bryan Art še vedno veliko ustvarja! Tokrat predstavlja svojo novo pesem z naslovom "Can't Cut Wi Vibes", pesem, ki naj bi prinesla novo upanje ter pozitivno energijo v svet, kjer so standardi vedno nižji, socialni problemi Jamajčanov ter na splošno ljudi po vsem svetu pa vedno večji. Pesem je že požela veliko uspeha na Jamajki, saj se večkrat na dan predvaja na jamajških radijskih postajah, takoj pa so jo vzljubili tudi poslušalci. Nekakšna mešanica eksotične pop reggae glasbe s prizvoki tako imenovanega "world beat-a" je nastala v produkciji nove založbi G-Block Records, pesem pa bo izšla tudi na "EP-ju" Bryan Arta, ki naj bi izšel kmalu to leto.

"To je nova jamajška himna" je še pripomnil Rolando "Phanso" Wilson iz založbe G-Block Records! 

Bryan Art

Sledite glasbeniku tudi na njegovih uradnih spletnih straneh:

Facebook

Souncloud

Spotify