Če hočemo razumeti kdo je Delphine, se moramo vrniti v leto 2011.

Tistega leta so ji uspešni glasbeni pisatelji in producenti ponujali več deset "pop-groove" pesmi, da bi jih zapela, bila pa je tudi tik pred podpisom pogodbe z uspešno glasbeno založbo. A sama pri sebi je vedno čutila, da to ne bo prava pot in da sama noče biti le še ena pop pevka, zato je svoje glasbene talente usmerila v njeno največjo strast, reggae glasbo. Pridružila se je glasbenikoma Marcel Swauri-ju ter Tony Nephtali-ju in kot pomožni vokal pela s skupino 57 Roots Band. Tudi danes ostaja zvesta tej skupini, saj so trije člani skupine še vedno del njene ekipe in so prispevali svojo glasbo ter besedila tudi za njen solo album "Blue Soul". Kmalu po začetku svoje kariere je tudi sama začela pisati glasbo in pesmi s Tony Nephtali-jem, skupaj pa sta na več kot 100 koncertih, nastopala naj si bo v akustični izvedbi ali pa s podporo skupine "Hot Fyah Band" v Franciji, Belgiji, Italiji, Nemčiji, Luksemburgu in še bi lahko naštevali. Odprla sta odre glasbenikom, kot so Anthony B, Clinton Fearon, Sir Samuel, Tonton David,… Leta 2014 se je Delphine odločila in zaželela čisto svoje solo kariere z mislijo, da izda svoj prvi solo album. Lahko bi posnela demo pesmi ali pa sprejela kakšno od ponudb, ki bi jih dobila na založbah. Za to pot pa se ni odločila, saj je natanko vedela, kaj želi in hoče. Odločila se je za pot samo produkcije.

"Da ne bi zapravljala preveč časa, da sem lahko bila učinkovita in naredila stvari tako, kot sem si sama zamislila, sem se odločila, da vse prevzamem in nadzorujem jaz sama." pravi.

Zaželela si je najboljše glasbenike iz Francije, Londona, Amerike ali pa Jamajke in da bi jih dobila, je bila pripravljena narediti karkoli. Izposodila si je denar, vse svoje plače namenila izključno le projektu, na poti pa se je naučila in spoznala vse plati glasbene industrije. Septembra leta 2015, ali kot sama pove datum, 12. septembra 2015 točno ob dveh popoldne se je odločila in je svojo pesem z naslovom "Music" poslala založbi Tuff Gong International, skupaj z natančnim opisom in predstavitvjo svojega prvega solo projekta. Dnevi so minevali, se spreminjali v tedne in tedne, a odgovora ni bilo. Svoj projekt je nadaljevala in skoraj že pozabila na to, ko ji je nekega dne desna roka Cadelle Marley poslala kratko sporočilo, ki se je glasilo "I Love It!" Tako je luč sveta zagledal album z naslovom "Blue Soul". Na njem je mogoče slišati bogato zgodovino Delphine, njenega pop, bluz, soul, reggae petja in nastopanja po vsem svetu. Ob tem je spoznala številne glasbenike in različne ljudi, a še vedno trdo delala za svojo glasbo ter cilj, postati prava profesionalna pevka.

"Mislim, da bodo ljudje in poslušalci ob poslušanju mojega albuma spoznali precejšen del mene in moje osebnosti" pravi o albumu Delphine.

Z založbo Tuff Gong International je seveda podpisala tudi pogodbo. Založba skrbi za digitalno distribucijo njenega albuma po svetu in promocijo v Združenih državah Amerike ter Karibih. Sama je zavzela, da bi se njen album prodajal tudi v Franciji in to uresničila z BS World ter Quart de Lune, ki so ji pri tem pomagali!

Več o glasbenici z imenom Dalphine in njeni glasbi najdete na njeni Facebook strani - TUKAJ