Pesem 'Desert Lion' beograjske reggae skupine FC Apatride Utd. najavlja njihov prvi dvojni album z imenom 'Roots History Book', ki je nedavno uradno izšel za britansko založbo Urban Sedated.

Nogometni klub Apartride, kar pomeni namreč FC (Footbal Club), je nastal z namenom demonstrirati, da je reggae glasba še vedno lahko uporniški način izražanja svojih misli. Ta marksistični, muslimansko srbski »nogometni klub« je vse prej kot »mainstream« izdelek. Njihov oster nekompromisen reggae spominja na nekatere UK/jamajške bande iz zgodnjih 80tih. To so časi, ko je imela reggae glasba močan rokovski pridih s preprostimi melodijami. Militantski trio se lahko pohvali z lepimi uspehi s svojim nekompromisnim odnosom in glasbeno identiteto, kar so opazili tudi na pariški založbi Makasound. Zanje so leta 2006 izdali album »On the Frontline Menu«, ter leto kasneje še »Them«.. Čeprav so pogosti kritizirani iz strani evropskih medijev, češ da so preveč militantni, skupina nadaljuje s svojim grobim stilom in ostrimi besedili. To jim je med drugim prineslo tudi preboj čez Atlantik kjer so s pomočjo »Wagon Music Works« založbe izdali album »Firing the Truth«

 

Po besedah francoske revije Telerama, prinaša glasba skupine FC Apartide UTD prenovo reggae glabe !!!

 

(Vir: Urban Sedated Records)

 

Pesem 'Desert Lion', tako kot vse pesmi FC Apatrida, nosi močan anti-imperialni ton in govori o destabilizaciji Libije in ameriških intervencijah v tako imenovanem Tretjem svetu.

  

Uradni FACEBOOK profil: TUKAJ

Povezava do albuma Roots History Book: TUKAJ