Seasplash Festival  je eden najdlje trajajočih festivalov na Hrvaškem. Tam se do zgodnjih jutranjih ur pleše na ritme regionalnih izvajalcev, prav tako pa vedno povabijo tudi goste, ki so že dolgo uveljavljeni v glasbenem svetu. Na festivalu najdemo vse ritme povezane z basi in glasbo, ki brez njih ne bi bila to kar je! Reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, svetovno elektronsko glasbo,... Na Seasplash festivalu se najde za vsakogar nekaj! Festival se odvije v trdnjavi Fort Punta Christo v Puli in ponuja štiri dni glasbenega dogajanja na več odrih prav tako pa so vam tam na voljo različne delavnice, kulturni in športni program, prostori za sprostitev in še veliko več! Kampiranje je na festivalu brezplačno a je kapaciteta omejena, prostor tam pa ponuja prelepe razglede na puljski zaliv. Seasplash festival ima pomembno vlogo kulturne indetitete ter ponudbe v Puli in prav zato festival podpira tudi puljski turistični urad.

Letos se bo jubilejni 15. Seasplash Festival odvil od 20.7. do 23.7. 2017.

V štirih dneh se bo tam zvrstilo lepo število glasbenikov ter izvajalcev z vsega sveta! Na glavnem odru bomo v četrtek, 20. 7., videli izvajalce, kot so Citizen Fish in Autonomads iz Anglije, Fakofbolan ter One Dread pa bodo zastopali Hrvaško.

  

V petek, 21. 7., bodo glavni oder prevzeli angleži Black Star Dub Collective ter Vibronics skupaj s Conscious Sounds. Tam bodo tudi Paprika Korps iz poljske in Bamwise iz hrvaške.

  

Soboto, 22. 7., glavni oder prevzame Vin Gordon iz Jamajke z angleško skupino The Real Rock Band. Prav tako bodo tam Culture Shock. Za glasbo v živo bodo poskrbeli Brain Holidays iz Hrvaške ter Killo Killo Banda iz Srbije.

  

Zadnji dan festivala, 23. 7., bo obiskovalce zabaval Mad Professor iz Anglije, Pitch Black iz Nizozemske, Illbilly Hiteciz Nemčije ter domačini Waitapu.

  

 

Seveda pa je to le glavni oder! Na drugih prizoriščih festivala bomo lahko videli tudi izvajalce, kot so, Mungo's Hi-Fi, Fleck, Digitron Sound, Warrior Charge, Stereo Banana, Lion's Den, Rockers Dub Master, Munchies Sound System, Thizzla, Selectress Beatroot, Sheco, Brada Selecta, Zenicafaria Sound, Boca Sound System, Dub Settlers Hi Fi ter še veliko drugih!

    

Kako so se tam imeli lansko leto si lahko pogledate v spodnjem videu, celotno listo nastopajočih si lahko ogledate TUKAJ.

Vzemite si čas, pojdite na Seasplash Festival in videli boste na lastne oči, zakaj se vsi vedno znova radi vračajo v Pulo in trdnjavo Fort Punta Christo!

Povezava do uradne Facebook strani : Seasplash Festival

Povezava do uradnega Facebook dogodka: 15th Seasplash Festival 2017