Po kratkih počitnicah se Dub Lab vrača v svoje ustaljene tirnice in nadaljuje cikel ponedeljkovih večerov v klubu Channel Zero na Metelkovi. Na Dub Lab odru tokrat domača ekipa.

DJ List v etru (CC) - Doma turist
Če je Panda Dub s svojo The Lost Ship sedanjost od koder štartamo in nam Full Dub z Vision kaže neizogibno prihodnost, je Khumbaka od Flowertz tista Prihodnost, ki si jo resnično želimo. Downtempo Dub z vsemi možnimi odkloni

Dj R1 - Turist doma
Vizije so slepe, sedanjost je absolutno taka kot mora biti in ples je vse kar šteje. Dub, Reggae, Roots Reggae in podobna glasba iz 80h, 90h, 00h, ..

VJ Spin Towers
Cikel je neskončnost in neskončnost je cikel in ...

Vrata ob 22h ! 

 

 

1.2. - Loyal Collect Crew (L.C.C.)

 

Na Dub Lab večer v goste prihaja naveza močno povezanih Gorjanskih sukačev plošč.

 

Loyal Collect Crew (L.C.C.)

Kot sami pravijo, nam bodo pokazali veščine globočinskih frekvenc in nas popeljali v višja meditacijska obzorja vokalnih Dubby zvokov, Steppah ritmov in druge izbrane tektonske Bass glasbe, ki se bo na veliko razkoreninila po kablovju skozi celoten večer z nekaj novimi pridihi Jungla in pa Juka.  Eksekucijski del  polaganja plošč so razdelili na posamični back to back in...

 

Sukači:

Horsmouth (Duboomb)

https://soundcloud.com/horsemouth

 

Rootical - T (Dubzilla)

https://soundcloud.com/rootical_t/rootical-t

 

Dj SqZ (Dubud)

https://soundcloud.com/section-red-invitations

 

8.2 - PHAT & TIGHT Vol. 9: LIONSHINE, BAD GAL FORWARD, DUBBLE SICKZ SQUAD

 

Pred nami je druga zabava v tretji sezoni Phat & Tight ponedeljkovih večerov, ki se z glasbeno-plesnim programom osredotočajo na jamajško, predvsem dancehall kulturo in so zagotovilo za nepozabno zabavo. Za glasbeni del programa bo tokrat poskrbel LionShine iz Ljubljane. Kot warm up bodo nastopile Bad Gal Forward, plesni element, neločljiv od glasbenega, po nazoru jamajških dancehall partyjev, pa bodo dodala dekleta iz skupine Dubble Sickz Squad.

 

LIONSHINE

LionShine je DJ, ki se je rodil in odrasel v mali slovenski prestolnici. Močno simpatizira z Reggae kulturo, katere vpliv je povezal s študijem filozofije in skozi različne selekcije DnBja, Reggaeja, Dancehalla, Duba in Jungla poskuša pozitivno vplivati na bližnjo družbo. Rolal je že v mnogih ljubljanskih klubih in barih, kot so Centralna Postaja, Klub K4, Plac 33/45, Zoo, Kud-Trnfest, Metelkova ipd. Lionshine je član kolektiva LjubljanJah Vibes, ki so organizatorji Basolovka eventov. Prav tako imajo v Centralni Postaji vsak petek od 19h -21h radijske oddaje LjubljanJah Vibes Live Radio Show. Prvotno so radijske oddaje vodili RootsInSession Sound, ki so s svojo glasbo pustili globok pečat na razvoj ekipe LjubljanJah Vibes.

Link:

https://www.mixcloud.com/LionShine/

https://www.facebook.com/LionShine-378009379058399/?ref=hl

 

BAD GAL FORWARD


Bad Gal Forward Soundsystem je reggae /dancehall soundystem iz Slovenije delujoč od marca 2009. Tri dekleta, ki pravzaprav niti niso tako slaba kot ime soundsystema napoveduje, predstavljajo najboljšo in zelo raznoliko reggae selekcijo; od starejšega rootsa, reggae-ja z Deviških otokov, t. i. new rootsa, do ritmov z afriškega kontinenta in reggaetona, vse do njihove najljubše zvrsti- jamajškega dancehalla. Raznolikost njihove selekcije je vedno začinjena s pozitivnimi vibracijami in energijo, katera je pripomogla k temu, da so nastopale in sodelovale s številnimi domačimi in tujimi soundsystemi in selektorji. Naj omenimo le nekatera izmed imen: Puppa Robbie/Dubsystem SS, Countryman, DJ Verso, Baba K, Dubtafari SS, Total Destruction SS, Roots In Session, Roots daughters, MC El Condorsito (Chile), Bomba Samurai, Thai Stylee, Dragunfyah SS, Suedmassive SS, Rebel Elementz (Austria), MC Big Oz, King Shango SS, Roots Daughters (Croatia), Supa Sergent/Superstar HiFi, Shone AlCapone (Serbia). Njihovo selekcijo je bilo mogoče slišati tudi na različnih reggae festivalih kot so Rototom Sunsplash, South Park Festival, Overjam festival itd... Di Bad Gals dem seh dem ah move forward, neva backward, ah so mi seh!
 

Link:
https://www.facebook.com/badgalforward?ref=hl
https://soundcloud.com/badgalforward-sound
http://www.mixcloud.com/shineeyebgf/
 

DUBBLE SICKZ SQUAD

Dubble Sickz Squad je ženska plesna skupina, ustanovljena leta 2013. Do sedaj so dekleta kot crew nastopale na reggae-dancehall dogodkih (SlovenJah Soundsystem Conference #9, Overjam International Reggae Festival, Up The Volume, Phat&Tight, … ), nacionalnih plesnih festivalih (Festival plesa Piran) ter v Plesnem Teatru Ljubljana. Shee, ena izmed članic skupine, je bila nominirana na jamajških DanceJa plesnih nagradah v kategoriji best female dancer – global link, torej v kategoriji najboljše mednarodne plesalke dancehalla za leto 2012. Kot prva slovenska dancehall plesna skupina sledijo svojemu vodilu približevanja te bogate kulture širši množici. Z mislijo na to vizijo je nastalo tudi Društvo za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz, v okviru katerega se bodo v prihodnje odvijali drugi plesno-izobraževalni dogodki s področja jamajške urbane kulture.

Link:
http://www.youtube.com/user/SheeDancehall
https://www.youtube.com/channel/UCfRed1FKMShvCnF9-tmhbBQ

Vrata ob 22h !

 

 

15.2. - COOBY SELECTA & KUL KING KULER  (Srb) – Dance support: Meneo Dance Group & Dubble Sickz Squad

 

Slobodan Cvetković “Cooby Selecta” in Marko Stamenković “Kul King Kuler” iz Leskovca že leta predstavljata jungle, reggae in  bass kulturo po svojih najboljših močeh.Glasbeno pot sta začela skupaj kot člana MeanJah Sound-a, prvega reggae sound-a z juga Srbije, s katerim sta nastopala na pomembnih dogodkih reggae skupnosti v Srbiji in okolici. Reggae in dancehall, pa tudi hiphop, so bili žanri, na katerih sta se bazirala v skupni založniški in aktivistični hiši MAST, vse skupaj pa je še dandanes sinonim za uporništvo proti ustaljenim glasbenim praksam juga Srbije in pa tudi sopomenka za dobro zabavo veliki skupini ljudi v Leskovcu. V okviru vloge promotorjev so v svoj domači Leskovac povabili creme-de-la-creme srbskih in balkanskih dj-ev bass glasbe. Tudi United Balkan Soundclash Cup je njuna ideja in izvedba.V svoji želji in trudu, da najdeta glasbene izraze, ki ju zapolnjujejo, sta Cooby in Kuler danes vidna člana d'n'b in tropical bass skupnosti na Balkanu.

 

COOBY SELECTA

 

Cooby Selecta je aktivno na sceni že od leta 2009. Vpliv reggae in jungle vibracij ga je ponesel na glasbeno pot kot del kolektiva MeanJah Sound, nato pa se je po nekaj letih odločil za solo kariero s fokusom na drum'n'bass in jungle glasbi. V njegovih setih se velikokrat odvrtijo dubplati ter stari in novi zvoki, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Poleg drum'n'bassa in jungla lahko v njegovi selekciji slišite tudi reggae, garage, grime, dubstep, …

Po ustanovitvi MAST netlabel-a, je sodeloval z mnogimi imeni tako lokalne kot tuje scene. Je tudi kreator združenja Dirty Bass, ki se trudi za promocijo in razširjanje bass glasbe. Istoimenski partiji so postali sinonim za dobro in nepozabno zabavo.

Cooby je nastopal širom Balkana: Srbija, Hrvaška, Slovenija, Makedonija in Bulgarija. Bil je gost na festivalih: Balkan Station (Bulgarija), Run MK (Stip, Makedonija), Ritual (Novi Sad), Reggae Serbia (Pančevo), Urbanizam (Niš), Reload (Vladičin Han), 3D (Prokuplje), Vodova (Ruski Krstur)... in si oder delil z imeni kot so: Roni Size (UK), Trei (NZ), Remarc (UK), Masterpeace (UK), Darko Stepic (MK), Monotype (BG), Tectone (MK), Masturbeator (CG), Rahmanee, Codex, Fokus, Euphorics, Hi Headz, Dzonindza, Dubioza Kolektiv, Blaya dub Playa, Bad Copy, Eyesburn, Irie FM, Stereo Banana, Konza Snostra, BKO, Sajsi MC, Sofa Kru, Yebiggah, Kritik, Shiny-D, Bozne, Darkandroid, Tjamil, Paha selecta, Jelow, Sorriso, La Bass Foundation, Rim Runner, Gillien...

 

Link:

www.facebook.com/coobyselecta

www.facebook.com/profile.php?id=100002005348071

www.twitter.com/coobyselecta

www.soundcloud.com/coobyselecta

www.mixcloud.com/coobyselecta

www.youtube.com/user/coobyselecta

http://instagram.com/coobyselecta

www.facebook.com/dirtybassle

 

KUL KING KULER – Ghetto Superstar

Leta 2009 je postal del reggae zgodbe na našem prostoru kot član MeanJah Sound-a.  Naslednje leto je z nekoliko somišljeniki vzpostavil MAST netlabel. Gre za društvo, v organizaciji katerega je jug Srbije postavljen na hiphop, d'n'b, reggae, bass zemljevid.  Sam zase pravi da je dancehall in bass aktivist, borec za pravice in prepoznavnost teh žanrov.  V Ljubljani se bo predstavil z raznovrstnim setom glasbenih zvrsti, ki so zaznamovale njegovo življenje, tako da lahko pričakujete vse žanre in podžanre »ghetta« iz vseh meridianov.

#dancehall #trap #basshall #moombahton #zoukbass #kuduro #afrobeat #gipsydub

Link:

https://www.facebook.com/unitedbalkansoundclashcup/

 

MENEO DANCE GROUP & DUBBLE SICKZ SQUAD

 

Tokrat bosta združili moči tudi dve slovenski plesni skupini: Meneo Dance Group in Dubble Sickz Squad. Slednja je že stalna zasedba Phat & Tight zabav in zopet bo prišel dancehall segment v ospredje, medtem ko sta članici Meneo Dance Group, Krista in Shee, pripravili afro-beat poslastico za vse čute.

Link:

https://www.youtube.com/user/SheeDancehall

https://www.youtube.com/channel/UCfRed1FKMShvCnF9-tmhbBQ

 

22.2.– TRIG LAW (Slo/Hr) – LIVE - (drum&bass, electro, dub, ambiental), after DJ set by: MARCO GRABBER aka VELEBEAT

 

V ponedeljek na Dub Lab odru gostimo LIVE zasedbo, ki sliši na ime TRIG LAW. Zasedbo sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo. Po koncertu : MARCO GRABBER aka VELEBEAT.

 

 

MARCO GRABBER - elektronika

 

Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (Hr), Reflektor Music (Slo), Laus Records (UK), Family Grooves (Cro) in Lovezone Records (France).

Soustanovitelj in producent slovenskih skupin Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub. Grabber se poleg glasbe ukvarja tudi s grafičnim designom in video produkcijo.

 

IGOR LEONARDI - električna in midi kitara

Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi glasbeniki preigraval Jazz (Don Cherry), Rock (Metallica-kdor ne verjame, naj preveri na Google) in Hip Hop (Telefunken). Trenutno vodi slovenski Fake Orchestra.

 

KREŠIMIR TOMEC - bass

Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin. Sodeloval je s skupinami: Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi na mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«,

Rambling Japan in Visions UK.

 

ANDREJ ZAVAŠNIK ZAVA - bobni

Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval z bendi: Golem, Gušti in Polona, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

 

VIDEO LINK: http://4d.rtvslo.si/arhiv/muzikajeto/174267077

 

29.2.-  Gipsy Side Of Dub No.6

 

 

DubLab predstavlja šesto edicijo večerov pod imenom GYPSY SIDE OF DUB.  Unikaten večer  (verjetno edini na svetu), kjer se skozi celo noč DUB  prepleta z tradicionalnimi glasbenimi vplivi vsega sveta tokrat obarvan z hip hop in ragga vokali.

 

Haris Pilton slovenski producent, dj & MC ter eden od pionirjev gipsy dub-a  nas bo  tokrat z letečo preprogo v šestih urah popeljal na glasbeno pot okoli sveta v družbi dveh odličnih MC-jev ALI MASSIVE (hip hop) in PAPA E aka Ras Mist Highper (ragga).

Skoz lastno produkcijo ter selekcijo najboljših dub fuzij nam bo predstavil razvijajočo se glasbeno smer, ki je vedno bolj atraktivna reggae in dub poslušalcem hkrati pa premierno predstavil 2 prihajajoča singla v sodelovanju z Ali Massive ''Everybody Goes (same ol' flow)'' & ''First & Last'' katere Haris podpisuje z imenom/alteregom  Doggy Brasco (r'n'r, country/blues/reggae/hip hop). Z PAPA E pa prihajajoč singel ''Sound of Session'' kateri je del Pussy Muffin Riddim albuma in  izide v mesecu marcu pri Positive Reality Records.

Haris nam bo večinoma predstavil dosedanjo lastno produkcijo in pa projekte, kot je sodelovanje z GipsySound System-om iz Švice, sveže remix-e projekta  KALI FAT DUB z MC CHAKKA SVRAKA(postapocalyptic gipsy arab dub), svež material prihajajočega projekta Doggy Brasco, Pussy Muffin Riddim Album   ter material benda The Ufoslavians v dub izvedbi.

 

Link:

https://soundcloud.com/harispilton