Februar 24, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  BRO pripravlja že 4.tradicionalno Rasta Santa Party dogajanje po Sloveniji.

  Na letošnje koncerte prinaša še sveže vtise in zvoke iz Jamajke ter novi material, ki ga bomo v studijski obliki lahko slišali v začetku novega leta, v živo pa premierno že sedaj.

  Mate Brodar (Bro) je ob tej priložnosti povedal več glede same ideje za Rasta Santa:” Obiskovalcem Rasta Santa koncertov želimo ponuditi stilsko zaokrožen in tematsko domišljen večer. Prav tako je to, malo v šali rečeno, nekakšna vrsta zimske rešilne bilke za ljubitelje reggae glasbe. Letos bo potekala že 4. izvedba te decembrske akcije, kjer poleg nastopa BRO za dobre in pozitivne vibracije poskrbijo tudi reggae/dub/jungle Dj-i.”, medtem, ko o prihodnosti razmišlja v smeri: “Samo idejo turneje želimo razširiti do te mere, da bi se Rasta Santa touru pridružil še kakšen band in da bi seveda obiskali čimveč domačih in tujih koncertnih prostorov. Tudi vizuelno je turneja podkrepljena z ilustracijami, ki jih vsako leto prispeva priznani oblikovalec Rok Ogorevc-Ohoroho.”

  Posebne pozornosti bo deležen osrednji koncert letošnjega reggae druženja:”Zanimivost letošnjega Rasta Santa toura je osrednji koncert, ki bo 28.12. na legendarnem Dub Labu, ki prav letos praznuje 10. obletnico delovanja v Channel Zero na Metelkovi.V sodelovanju z društvom Glas Podzemlja namreč organiziramo avtobusni prevoz iz Maribora v Ljubljano in nazaj, koncert in dogajanje v klubu pa se bo tudi neposredno prenašalo na Radiu The Voice of Underground.”

  Ker pa se je Mate Brodar nedavno mudil na Jamajki, je z nami delil še nekaj svežih vtisov iz meke reggeaja: “Glede moje strokovne ekskurzije" na Jamajko pa lahko z veseljem rečem, da sem navezal nekaj pomembnih kontaktov, dodobra napolnil baterijo, obenem pa bi se, kar se da kmalu, vrnil pnovno tja. Kot ljubitelj reggae glasbe in glasbeink imaš to edinstveno srečo, da je izvor tega globalnega fenomena omejen na majhen karibski otok.

  Res je, da se je kultura razširila po celem svetu in da tudi veliko pomembnih reggae izvajalcev in producentov iz Jamajke živi drugod po svetu ali pa so tam zelo malo časa ampak, kljub vsemu vemo, da so vseeno korenine na področju, ki je manjše od Slovenije, s tem, da je Jamajka kot otok na nek način ostal izoliran od zunanjega dogajanja.”

  Rasta Santa#4 bo poskrbel za celovečerni Reggae vibe.

  BRO  v klasični zasedbi-četverec brez krmarja:

  Mate Bro (vocal, kitara), Samo Pečar (bas kitara), Beno Soršak-Boogie Weed (kitara) in Matej Horvat-Mato (bobni).

  Večere bo s svojim izborom  na  določenih lokacijah s primerno reggae muziko dodatno zaBassal DJ F Clef (gkej oznako **)

  BRO-ja lahko spremljate in si ogledate na sledečih lokacijah:

   

  18.12. NOVA GORICA/ Mostovna 21.00 (DJ Peteroots)

  FB event: https://www.facebook.com/events/639403466163336/

   

  25.12. KOČEVJE/ KCK (Kulurni Center Kočevje) ** akustični nastop BRO (gost skupine SELL OUT)

  FB event: https://www.facebook.com/events/780109968782928/

   

  26.12. MARIBOR/ Vetrinjski dvor (Vilinsko mesto) ** 20.30

  FB event: https://www.facebook.com/events/877943415653052/

   

  28.12. LJUBLJANA/ DUBlab Ch0 (Metelkova) ** 22.00

  FB event: https://www.facebook.com/events/171922983160319/

  Neposredni prenos koncerta na portalu: www.voiceofunderground.com

   

  30.12. AJDOVŠČINA/ Klub Baza  22.00 DJ TBA

  FB event: https://www.facebook.com/events/901084429940578/

  **DJ Clef

  Več o BRO-ju

  Mate Brodar a.k.a. BRO je priznani glasbeni ustvarjalec, prisoten v mnogih različnih slogih ter zvrsteh. Stilski kameleon, izreden vokalist, glasbenik, producent in aranžer je junija 2009 z izzidom svojega prvega samostojnega albuma stopil na novo pot.

  Glasba na plošči z naslovom Serious reggae deviations ne dopušča preveč predalčkanja, je pa bolj ali manj zasidrana v reggae vodah. Nosilna skladba prvenca je prav gotovo Universe, za katero je bil posnet tudi videospot.

  Drugi album-izdan leta 2013 nosi naslov Smoods, na njemu pa poleg izvrstnih glasbenikov(Jani Hace,Marko Črnčec,Matej Horvat..) najdemo tudi kar nekaj znanih pevskih imen. Buda-Elvis Jackson, Jah Mason-Jamajka, Tshaka Junior-zmagovalec European reggae contest 2009...

  Aktualen singl je All I want, ki v preverjeni Bro maniri kombinacije žanrov tokrat združuje reggae s klasično glasbo

  Po veliko odličnih in odmevnih koncertih (Sziget 2008,2013 ,Reggae camp LB27 Budapest, Socča Riversplash, Overjam festival...) je BRO postal uveljavljeno ime v reggae krogih.

   

  Concert- live radio show : https://www.youtube.com/watch?v=NcrnnZeVlbM&list=PLBxn_ukgkhazhwQybiSfALda4ONoaxuid

  BRO-Smoods complete album :

  LINK TO BRO MUSIC online fb : https://www.facebook.com/matebro?fref=ts

  Soundcloud: http://soundcloud.com/bromusic

   

  Več o DJ F Cleaf-u

  F Clef je instrumentalist, producent, zbiralec in dj. Njegov dj set ima dovršene mikse, premišljeno selekcijo in predvsem močne base. Kot instrumentalist je trenutno aktiven v glasbenih skupinah PirhAlter, Siti Hlapci in Dread Brains. 

   VIR: Kurz rock vibe

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL je naznanil začetek predprodaje Early Bird vstopnic za leto 2016!

  Vstopnico si lahko kupite samo v Ziggi Papers e-trgovini,
  na: http://bit.ly/Overjam2016ZiggiPack1

  Early Bird ponudba ne vsebuje samo vstopnice, ampak so za to priložnost pripravili poseben paket skupaj z Ziggi Papers, in za ceno 49€ vključuje:

  1 Limited Edition Overjam URS Slim rolica + Festivalska Vstopnica (16.-19.08.2016 + preparty 15.08. + afterparty 20.08.)
  1 Limited Edition Overjam Classic Slim rolica
  1 Limited Edition Overjam Rolls Slim rolica
  1 Limited Edition Overjam URS Slim rolica
  1 Overjam vžigalnik
  1 Overjam 2016 nalepka
  1 Ziggi vžigalice

  Po takšni ceni je na voljo samo 200 vstopnic!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
  Freedom Fighters sound, ki so dežurni krivci za skoraj vse reggae dogodke in aktivnosti v slovenski Istri, v soboto 12.decembra praznujejo osmo obletnico delovanja.
   
  Ob tej priložnosti skupaj z Jamcoast ekipo pripravljajo prav posebno rojstnodnevno dobrodelno zabavo "BenefiNDE". Na rojstnodnevni obletnici bodo nastopili številni gostje iz Slovenije in Italije, celoten izkupiček od dogodka pa bo namenjen potrebam Ustvarjalne Platforme UPInde. Freedom fighters so poleg rednega nastopanja v domači Sloveniji sicer že ogreli občinstvo tudi na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji in Nemčiji in tudi na več festivalih kot so Overjam, South Park in Jungle Flash. V teh letih so si oder delili tudi z nekaterimi največjimi glasbeniki kot so Lutan Fayah, Barrington Levy, Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, ter Mamma Marjas.

  Freedom Fighters sound, ki že vrsto let veljajo za reggae ambasadorje na Primorskem, pa tudi drugod po Sloveniji, so poleg svoje selekcije poznani tudi po svoji neverjetno pozitivni energiji, ki jo kot virus širijo povsod, kjer se pojavijo. Tudi za dobrodelno rojstnodnevno žurko obljubljajo obilo pozitivnih vibracij in energije, zato dogodka res ne gre zamuditi.

  Ob tej priložnosti se Freedom Fighters že sedaj zahvaljujejo UPInde ter vsem glasbeno - plesnim gostom za vso podporo in upajo da se bodo njihove podpornice in podporniki partija udeležili v čim večjem številu.

  Nastopajoči:
  - TminTafari
  - Reggaeneration
  - Kalambasstik
  - Dubble Sickz Squad
  - Mr.Skavillage
  - Rockers Dub Master
  - Jahklin selecta
  - DVibe
  - Total Destruction
  - Mixxle ( VibeDepartment)
  - DJ Verso
  - Freedom Fighters

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  DUB LAB - vse najboljše za 10. rojstni dan!

  Dub Lab:

  To niso le večeri reggae glasbe (in njenih različic), ki se v ljubljanskem klubu Channel 0 odvijajo vsak ponedeljek zvečer. Dub Lab je način življenja.  Način življenja ja. Dub Lab pomeni začeti delovni, ali pa študentski ali pa kakršenkoli teden že, s ponedeljkovim žurom na Dub Labu.

  Dub Lab pomeni prepustiti se pozitivnim vibracijam reggae, dub, roots,  drum'n'bass, dubstep, dancehall, jungle glasbe,... ki prihaja izpod prstov domačih in gostujočih DJ-ev in selektorjev, ki prihajajo ne le iz Slovenije in Balkana, včasih tudi iz Velike Britanije, Francije, Amerike, Afrike, Azije... praktično od povsod. Dub Lab pomeni se imeti fajn na sicer najbolj nepriljubljen dan v tednu. Pomeni v eni sami ponedeljkovi noči dobiti dober vajb in energijo, ki trajata vse do vikenda, ali pa celo do naslednjega ponedeljka.

  Dub Lab se je v bistvu začel nekega ponedeljka pred desetimi leti, ko sta se Dejan Dornik in Sašo Kotnik odpravila "do Banca u garažo rolat Reggae in Dub". Beseda je dala besedo, ponedeljki so se začeli ponavljati in prav kmalu so Dub Labovski ponedeljki postali stalnica. Prva leta je bil Dub Lab bolj kot ne prostor in dan (ponedljek), kjer se je ekipa tehnikov in njihovih glasbenh kolegov družila ob zvokih reggae in dub žanrov izpod prstov predvsem domačih dj-ev in crew-jev,  skozi leta pa so ustvarjalci razširili svoje področje delovanja (reggae, dub, roots,  drum'n'bass, dubstep, dancehall, jungle, bass, ...), okrepili ekipo, in se začeli pojavljati tudi na festivalih in drugih dogodkih, Dub Lab večere pa so tudi žanrsko bolj začinili in večeri s tujimi glasbenimi gosti tako niso nobena redkost.

  Danes Dub Lab ni samo "ponedeljkov reggae večer v Channel 0", ampak je tudi zelo dejaven  promotor bass in reggae glasbe med ljubljanskim in slovenskim prebivalstvom, partner velikim festivalom v regiji kot so Overjam, Seasplash,.. je tudi DJ kolektiv in pa fotografsko-promotorska ekipa. Dub Lab je način življenja.

  Te dni Dub Lab praznuje okroglo deseto obletnico delovanja in kot se za to priložnost spodobi, bodo obletnico proslavili s kar štiridnevnim Dub Lab festivalom ,ki bo potekal od  petka 4. do ponedeljka 7.decembra in na katerem se bo zvrstilo 10 izvajalcev iz Slovenije in tujine.

   

  Program 10. Obletnice Dub Lab:

  4.12. Mad Red, Roots in Session Sound, Freeverse , Sunneh, Dubble Sickz Squad

  5.12. Asher Selector, OhoRoho

  6.12. Baba K, Ras Levi Sound + dancehall worshop s Shee

  7.12. Freedom Fighters Sound, Tmin Tafari

   

  V sklopu rojstnodnevnega festivala, pa vse tja do konca decembra je v najmanjši galeriji daleč naokoli na ogled tudi 4000 fotografij, ki so jih Maša, Aleš in Petra posneli tekom zadnjih desetih let. 

  DUB LAB's 10th ANNIVERSARY // 4.-7.12.2015

  FOTO: Aleš Jazbec, Maša Gojić

   

  Z malo sreče lahko osvojite brezplačno vstopko za Dub Labovo obletnico. Kako do nje, si poglejte tukaj -->

  NAGRADNA IGRA

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Slovenska reggae scena je ojačana, saj je pred kratkim dobila nov »kru«. 

  LjubljanJah Vibes sestavljajo trije DJi iz Prestolnice - LionShine, SeleKta Cee in Dj L.T.

  Njihova skupna pot se je prvič prekrižala na radijski oddaji RootsInSession Live Radio Show, kjer sedaj tudi vodijo svojo radijsko oddajo. Gostitelji RootsInSession Sound so s svojim močnim naskokom Ljubljane z reggae derivati pustili globok pečat na LjubljanJah Vibes ekipo in jo hkrati močno inspirirali.

  LjubljanJah vibes sicer že gostijo party evente znane pod imenom Basolovka. Prva se je odvila spontano na festivalu Trnfest v Ljubljani in druga prav tako. Ko pa se je ponudila tretja priložnost za Basolovko na Dublabu, so fantje videli da gre zares in sklenili pakt pod imenom LjubljanJah Vibes. 

  Njihova skupna selekcija zaobjema širok spekter glasbenih žanrov. Reggae je njihova glavna skupna točka ki jih povezuje, poleg tega pa je na njihovih oddajah in nastopih slišati veliko Duba, Dancehalla, Jungla, Hip Hopa in Breakbeata, pa tudi DubStep, Trap, Grime in ostale novotarije niso izključene.

   

  Novicam v zvezi z LjubljanJah vibes lahko sledite na njihovi FB strani.

  https://www.facebook.com/ljubljanjahvibes

  Povezave do linkov:

  Fb:

  https://www.facebook.com/ljubljanjahvibes

  https://www.facebook.com/LionShine-378009379058399/timeline/

  https://www.facebook.com/SeleKta-Cee-1558701937704824/timeline/

  https://www.facebook.com/Dj-LT-513389678839201/timeline/

   

  Mixcloud:

  https://www.mixcloud.com/LjubljanJahVibes/

  https://www.mixcloud.com/LionShine/

  https://www.mixcloud.com/selektacee/

  https://www.mixcloud.com/tin-vidnjevi%C4%8D/

   

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.