(function() { if(typeof jQuery == 'undefined') return; jQuery(function($) { if($.fn.squeezeBox) { $( 'a.modal' ).squeezeBox({ parse: 'rel' }); $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { $(el).squeezeBox({ handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }) } else if(typeof(SqueezeBox) !== 'undefined') { $( 'img.modal' ).each( function( i, el ) { SqueezeBox.assign( el, { handler: 'image', url: $( el ).attr( 'src' ) }); }); } function jModalClose() { if(typeof(SqueezeBox) == 'object') SqueezeBox.close(); else ARK.squeezeBox.close(); } }); })();

Koledar dogodkov

Dubzilla / Killo Killo Banda / 3D Prasci - Festival Lent
Sobota, 24 Junij 2017, 11:00

 

"Podgurski dub", balkanski soul s karibsko-jamajško osnovo, Frank Zappa in prijatelji v 3D tehniki! Nora koncertna sobota prinaša bogato mineštro zvokovnih, glasbenih in odrskih sestavin. In tri odlične bende: DUBZILLA,KILLO KILLO banda in 3D Prasci., ki spretno jadrajo med različnimi stili, kot so dub, reggae, ska, rock, psihedelija, jazz, funk, blues, soul ... 

>> Vstop: 
> s festivalsko Lento Festival Lent 2017
(20€/10€ za študente in dijake v predprodaji do 11. junija; 25€/15€)
> z zapestnico Mladininega odra (10€ za 9 večerov)
> dnevno festivalsko vstopnico (10€)
> in večerno vstopnico za Mladinin oder in After na Minoritih (5€)
http://www.festival-lent.si/vstopnice/cenik-vstopnic/

>> Medijski pokrovitelj Mladininega odra: tednik Mladina
> Glavni generalni pokrovitelj Festivala Lent: Nova KBM

** English Below


 DUBZILLA
Tomaž Rifelj-Buc (bobni)
Črt Zorko (bas)
Luka Švajger (kitara)
Dejan Slak (klaviature, sintetizator in sampli)
Saša Serban - Selyak (gramofoni)
Zgodilo se je že davnega leta 2006 nekje v Podgurju, južno od reke Krke in severno od Gorjancev. Luč sveta je ugledala zasedba Dubzilla, v prvih nič hudega slutečih ušesih pa je zadonel ”podgurski dub”! Izvorna podstat zasedbe Dubzilla je opojen dub in reggae tradicija, vendar pa se ti prežemata s številnimi žanri, od bolj trendovskih plesnih elektronskih praks do rocka, post rocka, semplinga in gramofonskih diverzij. Vse skupaj pa se zliva v drzen ”podgurski dub”. Na prvencu Dubzilla - DUBZILLA (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ) zabeležena inštrumentalna dub glasba ima več drugih primesi, stilov kot so rock, electro in trip hop. Vključuje pa tudi elemente jugoslovanske zapuščine ljudske glasbe in izročil. Posamezne skladbe zasedbe Dubzilla so do sedaj ostale ujete na kompilacijah KLUBSKI MARATON (2008, Založba Radia Študent - ZARŠ) in FRAJTONDUB-2011-01 (2011, KIBLA - ToX) ter na dveh avtorskih ploščah, ki sta izšli pri Založbi Radia Študent.
https://soundcloud.com/dubzilla-5

 KILLO KILLO BANDA
Vojislav Malesev (vokal)
Lazar Novkov (klaviature, harmonika, vokal)
Dejan Matić (kitara, vokal)
Minja Dabović (bas)
Zoran Tegeltija (bobni)
Dušan Rašković (tolkala)
Vojislav Malesev, AKA KILLO KILLO, je vsestranski MC iz Novega Sada. Sodeluje pri številnih mednarodnih in domačih glasbenih projektih, vendar pa se zdi, da bo njegov najnovejši projekt, KILLO KILLO Banda, najuspešnejši. Po mnogih letih ustvarjanja glasbe na računalniku se je leta 2007 odločil sestaviti bend, ki bi vso to glasbo lahko izvajal s pomočjo človeške moči in kreativnosti. Glasba, ki jo ustvarja z drugimi glasbeniki, temelji na reggae, vendar pa prinaša še veliko več: različne okuse od rock-steadyja do karibskega ska, vse to pa se pomeša še z balkanskim soulom in čustvenim bluesom osamljenega bojevnika.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpWi2hdgSUUeeG9SYHG6L-1xvbvBpSS8o

 3D PRASCI
Jure Duh – Dzhuko (vokal, kitara, sintetizator)
Dejan Slak – Sleyk (bas, vokal, klaviature)
Marko Grubar – Mari (bobni)
Zasedba Prasci se je izoblikovala kot zvočna refleksija starejšega glasbenega projekta Od Franclna možgani, ponuja pa glasbeno bolj progresiven in močnejši zvok, ki v iskrivi improvizaciji še vedno ohranja elemente jazza, bluesa in soula.
Definicija: prasec; 1. ekspr. prašič: lačen prasec kruli; krmiti, zaklati prasca; krma za prasce / odstaviti prasce; prašišče, pujske 2. ničvreden, malovreden človek, kateri prasec nas je izdal / kot psovka; prekleti prasec / pohotno; stari prasec ga je spet nadlegoval in analno maltretiral.
Bend o sebi: Prasci smo z žrtjem iz skupnega korita na kmetiji pr Rabindijevem Grangiju začel že doug nazaj. No, pa sma še zmirej lntkejle. Špilama rad, se mau purinema, pa grima naprej. ma Rimljani in sma Prasci, radi ukazujemo in rad kirga jebemo u glavo. Usakič kašn najebe. Rad se igrama s kitaram, bubnm, sintiči pa efekti in delama tak fjužn, da se še uni Anapeji Krančevi, ka je zbežala ad tahribskih, veselička rasteguje da nebes.
https://val202.rtvslo.si/2016/06/na-piedestal-3d-prasci/
 

Lokacija: Jazz Klub Satchmo Strossmayerjeva ulica 6, 2000 Maribor, Slovenia

Joomla! Debug Console

Session

Podatki o profilu

Uporaba pomnilnika

Database Queries